Fietsvriendinnen

03 juni 2013

Met het project "Fietsvriendinnen" wil het projectteam kansarme vrouwen uit de regio van onze club de kans geven om te leren fietsen. 

Eerst en vooral organiseerden we fietsrijlessen rond de Cristal Arena voor vrouwen die absoluut niet kunnen fietsen. Toeleiding van de kandidates gebeurde in samenwerking met de buurtwerking en het OCMW Genk stelde enkele fietsen te leen. Naast het praktische gedeelte van fietsen, kregen de vrouwen ook een les in kleine fietsherstellingen en een opfrissing van de wegcode specifiek voor fietsers.

Vervolgens werden de vrouwen gekoppeld met ervaren fietsters, hun "Fietsvriendin". Door het organiseren van verschillende uitjes en ook ritjes op eigen initiatief, werden de onervaren vrouwen dus meegenomen om al doende te leren fietsen. Een schitterend project met een mooie uitkomst, een nieuw "verbinding" voor de vrouwen: met het centrum, met nieuwe mensen, met nieuwe uitdagingen.

Dit project is een samenwerking tussen FRZA!, het stadsbestuur,  Rimo Waterschei, Stebo Zwartberg en Mobiel 21. Het project geniet de financiële steun van de Provincie Limburg.