Tewerkstellingsproject i.s.m. Nike ELC

11 april 2016

De samenwerking tussen KRC Genk en NIKE ELC is niet louter op sportief vlak gericht. Al enkele jaren proberen beide partijen zich ook naast het puur sportieve en zakelijke in te zetten. Daarbij is maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijke factor. Dit mondde uit in een partnerschap in functie van het tewerkstellingsproject.

Met het tewerkstellingsproject trachten we om werklozen uit de regio, vaak zonder smetteloos verleden, in een traject te begeleiden naar een tweede kans in de maatschappij en op de arbeidsmarkt. De motivatie van de kandidaten groeit natuurlijk bij het horen van de partnerschap tussen twee grote namen als KRC Genk en NIKE. We introduceren deze kandidaten tot de professionele wereld in de sport. 

Het project is volledig FRZA!, want het voldoet aan 'bontblauw' en 'maakt sterker'. da's FRZA!

Concreet verloopt het traject tweeledig:

Na een samenwerking met begeleidende diensten start een beperkte groep aan het voortraject op KRC Genk. Gedurende de eerste twee maanden worden ze tewerkgesteld als vrijwilligersmedewerkers op de parking bij thuiswedstrijden. Daarnaast krijgen ze een programma met onder andere sollicitatietraining, maar ook leren omgaan met een groep, werken in een groep, ... Dit leren ze bv. door mee te trainen met KRC Homeless Team. De doelstelling van dit eerste hoofdstuk is de kandidaten te trainen in arbeidswaarden als stiptheid, teamwork en respect.

Na deze twee manden volgt er een evaluatiemoment. In dit moment worden de vier beste kandidaten tijdelijk tewerkgesteld bij NIKE ELC in Laakdal. Ook hier worden de kandidaten gedurende drie maanden van kortbij opgevolgd. Er wordt zelfs dagelijks gezamenlijk vervoer voorzien door OCMW Genk zodat allen ter plaatse kunnen geraken. Kandidaten die tijdens deze drie maanden opnieuw hun waarde bewijzen tijdens de tijdelijke tewerkstelling maken vervolgens kans op een arbeidscontract bij NIKE ELC. Dit kan via een tijdelijk of interim contract waarna ze eventueel nog kunnen doorgroeien naar meer.

Er zijn reeds enkele succesvolle trajecten de revue gepasseerd!