Wandelvoetbal

11 april 2016

Wandelvoetbal is een discipline in de voetbalwereld die qua grondregels hetzelfde is als het normale voetbal. Zoals de naam al aangeeft, je mag niet lopen. In 2014 speelde de Senior Army de allereerste officiële 'walking football' wedstrijd in België. Ze vertegenwoordigden hiermee KRC Genk en onze FRZA! Community werking. Het wandelvoetbal is meer dan wedstrijdjes alleen...

Vele senioren klagen vaak over vereenzaming. Ze willen op een leuke manier samenkomen en de sport voetbal zelf beleven. Daarom willen we inzetten om deze veraanzaming tegen te gaan en senioren samen te brengen op de terreinen van KRC Genk. In de overdekte hal spelen er verschillende ploegjes iedere maandag in competitievorm een potje wandelvoetbal. Op deze manier kunnen ze op een sportieve manier samen zijn en samen plezier beleven.

Door het wandelvoetbal word je gestimuleerd om meer te bewegen. De link met KRC Genk en het spelen in teamverband en de competitie hieraan verbonden, maken dat 'bewegen' plezant wordt en dat je uitkijkt naar de sociale contacten. Daarnaast staan deze beweegprojecten in het teken van valpreventie. We willen senioren beletten om slecht te vallen en daardoor heeft wandelvoetbal dit ook als doelstelling.

Heb je graag meer informatie? Of wil je zelf een ploegje inschrijven voor de wandelvoetbalcompetitie? Contacteer ons via info@frza.be!

GERELATEERDE NIEUWSBERICHTEN

02 september 2016

De nieuwe wandelvoetbalcompetitie gaat van start!

Wandelvoetballers maken zich klaar voor de start van de competitie...

20 april 2016

Genks Wandelvoetbal in Club Brugge

Een delegatie wandelvoetballers van Genk trok naar Club Brugge